#MedFaces o Rostres de la Mediterrània és una iniciativa artística i participativa que té per objectiu denunciar la mort de milers de persones a les fronteres europees i reflexionar sobre la situació que viuen les persones desplaçades que intenten arribar a Europa a través del mar Mediterrani. El propòsit de l’organització Stop Mare Mortum és crear una obra per a cada persona refugiada, exiliada, desarrelada i immigrada que ha perdut la vida intentant creuar les fronteres del Mediterrani des de l’any 2000. És possible aplegar 37.000 obres?

Fins ara artistes de més de 50 països han enviat unes 500 obres. Cada imatge explica una història de la mateixa manera que cada persona morta és una vida perduda plena de somnis, de capacitats i de sentiments. Aquest és el missatge més important de la seva iniciativa: cal reflexionar, mirar les persones als ulls, adonar-nos que no parlem de xifres i estadístiques, sinó de persones que mereixen una vida digna, un futur millor i els mateixos drets, com tots els éssers humans.

“Volem que el Mediterrani sigui un mar de trobada, d’alegria i d’intercanvi, i no una fossa comuna de gent que fuig de la misèria”.

DATA i HORARI

Del 15 al 30 de juny

PREU

Activitat gratuïta

LLOC

Sala Ovidi del Casal de Joves

ORGANITZA

Casal de Joves i Plataforma Stop Mare Mortum

 

1 COMMENT

Comments are closed.