Us proposem  un nova sessió amb un cicle de cinema kurd impulsat per l’associació OVNI (Obvervatori de Vídeo No Identificat), format per curtmetratges i migmetratges.

Aquestes pel·lícules estan produïdes per la Comuna de Rojava, un grup de cineastes kurds del nord de Síria que s’han associat per produïr i projectar cinema revolucionari al territori.

La sessió comptarà amb les següents obres:

Despite Everything (Tevî Her Tiştî – Malgrat tot). Directors: Ararat Suveyda – Sherwan Bilal Youssef
Federació del Nord-est de Síria-Rojava, 2021, 51min, VOSE. Documental
Rodi Hesen i Perwin Hemo, somiaven obrir una biblioteca de cultura kurda a la planta baixa de la seva casa familiar. La jove parella, amb tot just vint dies de casats, és assassinada sang freda al costat d’altres 9 integrants de la seva família en una incursió de l’Estat Islàmic, que va causar la mort de 388 persones. Els tres germans supervivents de Rodi, Ednan i les seves germanes Cihan i Berivan, decideixen fer realitat el somni de Rodi i Perwin.

After the War (Piştî şer – Després de la Guerra). Directora: Zilan Hemo
Federació del Nord-est de Síria-Rojava, 2019, 15min. VOSE. Ficció
Després de la guerra de Kobane, les famílies tornen a la seva ciutat i a les seves cases destruïdes. Els fills d’aquestes famílies busquen les seves antigues pertinences entre les runes, per recompondre la seva antiga vida.

Meme and Gule (Meme i Gule). Directora: Hîva Xelîl
Federació del Nord-est de Síria-Rojava, 2019, 15min, VOSE. Ficció
Meme i Gule són dos nens d’un poble pròxim a Kobane. Estan molt units i juguen junts tot el dia. Un dia, les seves famílies es barallen i els prohibeixen jugar junts. Els dos nens intenten diferents solucions per a aconseguir la pau entre les seves famílies.

No es podrà entrar a la sala un cop començada la projecció. La sessió estarà presentada per un cineasta kurd i tindrà un cinefòrum posterior.

(Activitat gratuïta)

DATA i HORARI

Dissabte 21 de maig a partir de les 18 h

LLOC

Sala Utopia del Casal de Joves

ORGANITZA

OVNI, Federació Catalana de Cineclubs, Cineclub Utopia i Casal de Joves