EL CASAL ES TORNA VIRTUAL

Mentre duri la situació pel COVID-19, el Casal ha pres tota una sèrie de mesures per mantenir part del seu funcionament de manera online, alhora que s’adapta a les necessitats del jovent durant el confinament que ara us passem a explicar (aquest llistat s’anirà actualitzant a mesura que sorgeixin noves necessitats o serveis).

ATENCIÓ DIRECTA
El casal continua responent qualsevol consulta per correu electrònic a casal@santjust.cat, per telèfon a 93 371 02 52, per mòbil/whatsapp a 630 185 143 i mitjançant les nostres xarxes socials (Instagram, Twitter, Facebook).

A més hem iniciat conjuntament amb Enllaç un nou servei d’atenció juvenil per tractar temes com el reforç escolar o el suport emocional durant el confinament que podeu consultar aquí.

CURSOS
Al nostre perfil d’Instagram es poden seguir diferents cursos de manera online, podeu consultar quins són i els seus respectius horaris aquí. I no dubteu en enviar-nos per correu electrònic qualsevol nova proposta de cursos que tingueu que mirarem de poder-la programar també.

També continua el curs de postpart els dilluns de 12 h a 13 h però de manera privada. Us podeu inscriure enviant el vostre nom, edat i telèfon al nostre correu electrònic casal@santjust.cat

ACTIVITATS
Hem creat un llistat que es va actualitzant periòdicament on podeu consultar tot un recull d’activitats culturals i d’oci per fer des de casa de manera gratuïta i que es pot veure aquí.

Però, aprofitant que ja ha començat el desconfinament de manera gradual, també hem pensat una sèrie d’activitats que podeu fer quan sortiu al carrer a passejar, a treure el gos o a fer esport i que esperem us facin aquestes estones més entretingudes (anirem afegint més a mesura que passin els dies). Recordeu que totes aquestes activitats s’han de fer amb responsabilitat i que no us podeu allunyar a més d’un kilometre del vostre domicili. Aquí teniu les nostres propostes:

· (Des)Confinament Casalero, sota aquest nom hem creat una playlist col·laborativa a Spotify on podeu posar cançons alegres que ens ajudin a estar a casa d’una manera més divertida però que també que us acompanyin mentre sortiu a l’aire lliure. Podeu seguir aquesta llista i posar cançons aquí.

· #tornemalscarrers, volem fer un vídeo col·laboratiu d’aquesta gradual tornada al carrer per donar ànims a tota la gent de Sant Just, ara que sembla que comença a alleugerir aquesta situació. La forma de participar és molt senzilla, ens heu d’enviar per whatsapp al mòbil 630 185 143, un vídeo molt curt de 5-10 segons on sortin els vostres peus caminant pel carrer, o el cel o els edificis mentre passeu, etc. I nosaltres ens encarregarem de fer el muntatge amb totes les vostres aportacions i que penjarem a les xarxes socials.

· #santjustcomestas, Trobeu que Sant Just ha canviat durant aquest temps? Us heu trobat animals salvatges pels carrers? La natura s’ha fer forta i ha resorgit entre esquerdes i voreres? Estan molt florits els arbres? Us sobta veure els carrers més buits o els comerços i els equipaments tancats? Envia’ns fotografies per mòbil al 630 185 143 o per correu electrònic a casal@santjust.cat de totes aquelles coses que vulgueu destacar i les penjarem a les nostres xarxes socials, això també farà que les persones que encara no poden sortir al carrer o que viuen a una altra part del municipi, es facin una idea de com està el poble.

· Gimcana fotogràfica, hem pensat unes quantes coses per trobar i fotografiar quan sortiu pel carrer. Quan les tingueu totes, ens les heu de fer arribar per correu electrònic, en un únic arxiu, a casal@santjust.cat i anunciarem a les xarxes qui han estat les primeres persones en trobar-les totes. Les coses a fotografiar són: trobar una matrícula que sumi 25 (feu la foto només als números, que no sortin les lletres de la matrícula), trobar un animal de 2 potes i un altre de 4, trobar una flor groga i fer una foto a un arbre i dir quin arbre és.

· Reflexió personal 1 (anirem afegint més), Què heu sentit al tornar a sortir al carrer? Quins sentiments us han vingut al cap? Trobeu alguna diferencia de com us trobeu quan esteu a casa que quan esteu a fora? Us demanarem que ens feu arribar les vostres reflexions a les nostres xarxes socials, així que no us oblideu de seguir-nos!

SERVEI D’INFORMACIÓ JUVENIL
Anem compartint mitjançant la nostra newsletter els temes relacionats amb el COVID-19 que poden interessar al jovent, què passa si et fan un ERTE/ERTO, ajudes econòmiques, lloguers, borses de feina, nous serveis d’atenció cuitadana, campanyes solidàries, etc. A més d’anar destacant les activitats més importants que el Casal organitza durant aquests dies, així que no dubteu en inscrivir-vos per rebre-la per correu electrònic aquí.

SERVEI DE MOBILITAT INTERNACIONAL
Aquest servei també continua completament operatiu encara que ha modificat la seva manera d’atenció degut al confinament i que podeu consultar aquí.

Igualment, recordeu que podeu fer qualsevol consulta al seu correu electrònic mobilitatsantjust@gmail.com

ESPAI LILA
Aquest espai de trobada i empoderament de dones joves continua reunint-se de manera virtual i compartint i donant visibilitat al seu Instagram qualsevol tema al voltant del feminisme que pugui resultar interessant. No dubteu en seguir el seu perfil perquè estan a punt de publicitar una campanya contra la violència masclista en temps de confinament feta per elles mateixes on expliquen els diferents recursos que existeixen actualment i que pot resultar de vital importància durant aquests dies.

Les podeu contactar mitjançant el seu perfil públic i també al seu correu electrònic espailila@gmail.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY